Navigáció

Közérdekű linkek

Moréna (Téltemetés-tavaszvárás) 2016

Moréna (Téltemetés-tavaszvárás) 2016
Idén sem maradhatott el a falu apraját-nagyját megmozgató, látványos téltemető-tavaszváró ’szertartásunk’. Nem is tartjuk számon, hányadik Morénát (telet szimbolizáló bábut) temettük (égettük el) együtt, régi szokás szerint. Sokadik volt a sorban, de mint mindig, most is kíváncsian vártuk a „hatást”: sikerült-e mágikus praktikánkkal megszabadulnunk a téltől?
Sokéves tapasztalatunk ellenére sem sikerül mindig egyformán ’befolyásolnunk’ a ternészetet! Néha több, máskor kevesebb „szerencsével” járunk: volt már, hogy szinte nyári melegben égettük el, volt, hogy még egy utolsó kegyetlenkedésre csak feltámadt, mint idén is… de végül valahogy mindig csak elmúlt, és a következő télig le volt a télikabátról a gond!)
Idei Morénánk megbosszulta, hogy csúf, fekete öregasszonynak öltöztettük fel! Március 15-ére kutyának sem való havazást küldött még ránk, de reménykedünk, hogy ha már az ibolyák virítanak a kertünk végében, akkor csak nem hagy minket cserben a tavasz és legyűri ezt az utolsó gyenge kis próbálkozását a télnek.
 
 

Pinizsi | Horváth | Zoltán

PCsev Design, Supervisor by ES-World

Copyright © 2012. All Rights Reserved.