Széchényi

Navigáció

Közérdekű linkek

Alkotótábor

„Minden gyerek művész” - Alkotótábor a piliscsévi Kálmánfi Béla Művelődési Házban

Tizennégy középiskolás fiatal „alkot”, több napon keresztül a piliscsévi Kálmánfi Béla Művelődési Házban. A művelődési ház „Mai kihívások – tradicionális megoldások” - kreatív kompetenciák közösségi fejlesztése Piliscséven és térségében című, két éven át tartó /TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0095/ projektje keretében megvalósuló táborban a lelkes, vidám fiatal csapat különböző képalkotási eljárásokkal ismerkedik meg. Hogy ne múljon el „nyomtalanul” ez a tábor, nem csak az alkotás élményét viszik magukkal, hanem egy különleges művet is létrehoznak, ami megmarad az „utókornak”: a ház udvari tornácának oszlopait mozaikokkal díszítik. Együtt tervezték meg, kazettánként készítik el, egy egységes alkotásként díszíti az oszlopokat.

„Minden gyerek művész!”- Pablo Picassónak ezzel a gondolával indította a projekt megalapozó szakaszát Sándor János képzőművész. „Programunkkal hozzá szeretnénk járulni ahhoz, hogy egy picit maradjon gyerek minden résztvevő: őrizze meg magában a ’művészt’ felnőtt korában is.”

A környezetalakítás kreatív útját különböző virtuális technikákkal) kísérlik meg: újraértelmezik a település köztereit. Fotomontázsokon, manipulált képeken fényszobrokat helyeznek el a játszótérre, a jellegzetesebb épületek közelébe. Hátha idővel ezek a valóságban is megvalósulnak majd!

A fiatalos, játékos lendület az udvari oszlopokon túl az intézmény elé is kivitte a szépítő szándékú fiatalokat: a ház előtti sivár, unalmas szürke lépcsőt színekkel „dobták fel”, sőt, egy sárkányt is szorítottak a lépcső repedései közé, hogy mosolyt csaljanak az arra járó (nem csak) gyerekek arcára is!

Pinizsi | Horváth | Zoltán

PCsev Design, Supervisor by ES-World

Copyright © 2012. All Rights Reserved.